Vi tilbyr rimelige

Trykksaker

Trykksaker er spennende informasjonsformidlere — ved hjelp av visuelle virkemidler som preg, foliering, utstansing eller UV-lakk kan det gi ditt budskap det lille ekstra som vekker oppmerksomhet og huskes av mottakeren. 

Vi utformer og leverer markeds- og informasjonsmateriell av høy kvalitet enten det er; magasiner, brosjyrer, bøker, kataloger, plakater, årsrapporter, boligprospekt også videre. Ved å trykke på linken under finner du vår nettside der du kan bestille trykksaker til lave kostnader.

Uansett hva dine ønsker er, så finner vi en løsning som passer til deres behov. Vi leverer alt fra det grafiske innholdet til ferdig trykksak.

TRYKKMETODER

Digitaltrykk

Oppstartsomkostninger: Lavere
Stykkpris deretter: Høyere
Trykkoppløsning: 1200 dpi

Digitaltrykk er den billigste løsning når du arbeider med små opplag eller mange forskjellige varianter. Ved digitaltrykk kan vi også levere raskere. Ønskes variable data på trykksaken, må man velge digitaltrykk.

Offsettrykk

Oppstartsomkostninger: Høyere
Stykkpris deretter: Lavere
Trykkoppløsning: 2400 dpi

Offsettrykk er den billigste løsningen dersom det skal trykkes høye opplag. Offsettryk gir den høyeste trykkvaliteten. Ved offsettrykk har man også mulighet til å påføre vannlakk i samme trykkgang, det gir en raskere leveringstid. Leveringstiden på offsettrykk er forskjellig fra produkt til produkt og ut i fra valg av etterbehandling.

puljetrykk (Offset)

Oppstartsomkostninger: Moderat
Stykkpris deretter: Moderat
Trykkoppløsning: 2400 dpi

Hvis det er tidsmessig og produksjonsteknisk mulig er vår anbefaling å gå etter puljetrykk. Puljetrykk produseres som offsettrykk, noe som nevnt gir markedets høyeste trykkvalitet. Ved å samle trykkingen i puljer deles oppstartskostnaden på flere kunder, derfor blir det billigere enn ved vanlig offsettrykk — du får altså akkurat den samme tryksaken, bare billigere!

PAPIRVALG

Offset

Alternativer i 90g, 120g, 200g og 300g

Offsetpapir har en spesiell overflate og struktur og brukes bl a til brevpapir.

 • Ubestrøket
 • Kan stemples eller skrives på med kulepenn 
 • Har både Svanemerket og miljømerket “Blomsten”

Silk

Alternativer i 130g, 170g, 250g og 350g

Silk er en fellesbetegnelse for en papirtype som leveres av mange ulike produsenter, men der forskjellen er svært liten. Silk-bestrøket papir er veldig populært. Det kalles også “halvmatt” papir, og er et hvitt, trefritt, belagt papir med silkematt overflate. Papiret kombinerer høy kvalitet på bildegjengivelse med god lesbarhet.

 • Bestrøket, semi-matt overflate
 • Brukes til all puljetrykk 
 • Svanemerket

Cyclus

Alternativer i 140g og 250g

Cyclus brukes kun til digitaltrykking. Papiret benyttes ofte til bøker

 • Naturhvitt
 • Ubestrøket papir
 • Fremstilt av 100% resirkulert papir
 • Klorfritt
 • Miljømerket “Blomsten”

Chromocard

Kartong 260g

Chromocard er vårt postkort-papir. Det har en fin forside og en ru, skrivbar bakside. Brukes bl a postkort og bokomslag.

 • Offsett-trykk har vannlakk på forsiden i motsetning til digitaltrykk
 • Det kan skrives med kulepenn/stemples på baksiden
 • Føles kraftigere enn 350g silk-papir.

Plastikk

Alternativer i 125 og 250 mikron

Plastikk brukes kun til digitaltrykking. Det er et veldig godt alternativ til laminering. Egner seg godt til f eks; koffertmerker, drink-kart, løsblader og spiralpermer. 

 • Vannfast
 • Rives ikke i stykker
 • Tåler frost og sollys

munken cream

Alternativer i 80g og 100g

Ubestrøket papirtype, som har en tonet farge (knekket hvit). Munken Cream brukes typisk til bøker med mye tekst, som f eks romaner, da det er mer behageligt for øynene å lese på i lengere tid.

G-Print

115g

Enkelt bestrøket, hvit papirstype, som minner mye om silk, men overflaten er en anelse mer ruglete. Brukes bl a til bøker eller trykksaker hvor det ønskes å holde vekten nede.

Vekt og bulk

Tekst

Papirets gramvekt definerer hvor mye én kvadratmeter veier. Vanlig kopipapir ligger som regel på 80-100g. Et ubehandlet papir kan virke stivere enn et behandlet papir med en høyere gramvekt. Bulken kan altså være kraftigere, til tross for at vekten av papiret er lavere.

TILVALG

På en rekke trykksaker er det mulig å velge avrundede hjørner og dermed gi trykksaken ekstra finish. 4mm av hjørnene blir da buet.

Ved bestilling av løsark kan det velges to eller fire hull om ønskelig. Standard diameter er 5mm, om det ønskes annen størrelse er det også mulig.

Ved kachering blir en tynn plastfilm påført etter trykking. Det gir trykksaken ekstra beskyttelse og et mer eksklusivt utseende.

Lakkering med vannlakk Gjøres kun ved offset-trykking. Det gir papirets overflate en middelgod beskyttelse og en pen glans. Vannlakk beskytter også falsningen og hjelper til å sikre imot krakelering i ryggen. Det brukes til alle typer trykksaker f.eks. postkort, hefter, bøker og emballasje.

Fremhev detaljer på dine trykksaker og skap ekstra oppmerksomhet med 3 flotte effekter som synliggjør din trykksak. Uansett om du velger en, to eller alle tre effekter, er du sikker på at dine trykksaker skaper ekstra mye oppmerksomhet. Vi er alltid klar for å veilede og hjelpe til for å få et godt resultat.

Partiell 3D-lakk
Lakken legges på som den siste finishen og kan brukes til å fremheve hva som helst, fra små detaljer som f eks en logo på et visittkort til større elementer. Lakken er 30 micron i tykkelsen og er tykk nok til å føles med fingrene. 

Partiell gull- og sølvfolie
Veldig godt egnet til å fremheve logoer og slagord, her er det kun fantasien som setter grenser.